FAQ

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen? Vind de antwoorden op uw vragen in onze FAQ. Staat uw vraag er niet bij? Onze Customer Service staat voor u klaar.

Persoonlijke ondersteuning en support

Algemeen

Het verzendplatform van Select Courier is een innovatief online dienst die uw verzendprocessen vereenvoudigt en optimaliseert door u te verbinden met een wereldwijd netwerk van vervoerders, oplossingen, slimme tools en een betrokken customer service.

Ons platform biedt geïntegreerde tools voor real-time tracking, geautomatiseerde verzenddocumentatie en optimalisatie van de Supply Chain, waardoor uw verzending gestroomlijnd en efficiënt verloopt.

Bedrijven en ondernemers van alle groottes die hun logistiek efficiënt willen beheren, kosten willen besparen en de betrouwbaarheid van zendingen willen verbeteren, kunnen profiteren van Select Courier.

Ja, het aanmaken van een account op het platform van Select Courier is gratis, zodat u de functies vrijblijvend kunt verkennen.

Select Courier verzorgt pakketten, pallets, documenten en vracht, en biedt flexibele oplossingen voor diverse verzendbehoeften.

Ja, Select Courier ondersteunt koppelingen met verschillende ERP- en bedrijfssoftware om uw verzendoperaties te stroomlijnen.

Meld u eenvoudig aan op onze website om een account aan te maken en toegang te krijgen tot onze uitgebreide verzendtools.

Voordelen zijn onder andere toegang tot meerdere vervoerders, kostenbesparingen, real-time tracking, vereenvoudigde documentatie en toegewijde ondersteuning.

Ja, wij bieden uitgebreide internationale verzendopties via ons wereldwijde vervoerdersnetwerk.

Quisque vitae elit sed magna sodales maximus. Cras nec ipsum ut nisi convallis viverra rutrum quis turpis. Nam sodales, leo sed consectetur eleifend, lorem elit cursus elit, sit amet varius neque nunc nec diam. Nullam porta euismod auctor.

Pick-Up & Collectie

Plan pick-ups en collecties eenvoudig via ons platform door uw gewenste vervoerder en tijd te selecteren.

Ja, opties voor ophalen op dezelfde dag zijn beschikbaar bij diverse vervoerders voor urgente zendingen.

Select Courier biedt wereldwijd ophaaldiensten aan, afhankelijk van de beschikbaarheid van de vervoerder.

Ja, u kunt verzendlabels direct vanuit uw account printen na het plannen van een afhaling.

U kunt gemiste afhalingen opnieuw plannen via uw account of door contact op te nemen met onze Customer Service.

Select Courier biedt all-in verzendtarieven, afhaalkosten variëren per vervoerder en zijn hierin opgenomen.

Zorg ervoor dat uw zending correct is verpakt en gelabeld, klaar voor de vervoerder op de geplande tijd. Zorg ook altijd dat een zending wordt overhandigd aan de vervoerder om mogelijke vertragingen te voorkomen. 

Ja, u kunt de status van uw afhaling in realtime volgen via uw account.

Minimale zendinggroottes zijn afhankelijk van het beleid van de vervoerder, zoals gedetailleerd tijdens het boekingsproces.

Annuleer of plan afhalingen opnieuw via uw account of door contact op te nemen met onze Customer Service, onder voorbehoud van de voorwaarden van de vervoerder.

Track & Trace

Volg uw zendingen in realtime via uw Select Courier-account met behulp van het verstrekte trackingnummer.

Tracking biedt statusupdates, locatie en geschatte levertijden voor uw zendingen.

Ja, u kunt kiezen voor e-mailmeldingen om op de hoogte te blijven van de voortgang van uw zending.

Neem contact op met onze Customer Service als de trackinginformatie niet wordt bijgewerkt. We zullen er dan zo snel mogelijk voor zorgen dat uw updates weer bijgewerkt worden.

Ja, geef klanten de trackingnummers zodat ze hun bestellingen zelf kunnen volgen of maak automatische tracking notificaties aan. Deze worden dan op basis van de meest recente status toegestuurd naar uw ontvanger en stakeholders.

Ja, Select Courier biedt een mobielvriendelijk track & trace-systeem voor het eenvoudig volgen van zendingen onderweg.

Trackinginformatie is beschikbaar vanaf verzending tot levering en wordt gearchiveerd voor toekomstige referentie.

Ja, meerdere zendingen kunnen tegelijkertijd worden gevolgd via uw account.

Neem direct contact op met onze Customer Service om een onderzoek en claimproces te starten voor verloren zendingen.

Geschatte levertijden zijn gebaseerd op realtime data en prestaties van de vervoerder, wat betrouwbare data biedt.

Verzenden

We bieden diensten zoals Express Delivery, Economy Delivery, Luchtvracht, Wegtransport, direct koerieroplossingen en veel meer.

Kies op basis van levertijd, kosten, bestemming en de aard van uw goederen, waarbij ons platform gedetailleerde vergelijkingen biedt.

Ja, we bieden uitgebreide internationale verzendopties via ons netwerk van vervoerders.

Onze Express Delivery en Air Freight diensten bieden de snelste verzendopties voor urgente leveringen.

Economy Delivery services bieden kosteneffectieve oplossingen voor minder tijdgevoelige zendingen.

Select Courier ondersteunt met douanedocumentatie en naleving om soepele internationale verzending te waarborgen.

Tracking-updates zullen informatie geven over vertragingen, en onze Customer Service staat klaar om te helpen bij eventuele problemen.

Ja, maar het verzenden van gevaarlijke goederen vereist naleving van specifieke regelgeving en vervoerdersvoorschriften.

Verzendkosten worden berekend op basis van gewicht, grootte, bestemming en servicetype tijdens het boekingsproces.

Verzendingscut-off tijden variëren per vervoerder en servicetype, zoals gedetailleerd tijdens het boekingsproces.

Features

Select Courier biedt een breed scala aan features zoals multi-carrier oplossingen, all-in verzendtarieven, realtime tracking, bewijs van levering (POD), verzendverzekering, API-integratie, slimme verzendregels en nog veel meer.

Realtime tracking biedt updates over de status en locatie van uw zending van verzending tot levering. U vindt zowel vereenvoudigde als gedetailleerde trackinginformatie in uw account of op onze Track & Trace pagina.

Proof of Delivery (POD) biedt verifieerbaar bewijs van levering, wat zorgt voor verantwoordelijkheid en bevestiging van ontvangst. De POD van uw zendingen is geïntegreerd in uw account. 

Ja, het platform van Select Courier bevat verschillende automatiseringsfuncties voor orderverwerking, verzendlabelgeneratie en trackingupdates.

Ja, u kunt uw zendingen verzekeren via Select Courier om verlies of schade tijdens transport te dekken.

Select Courier biedt een API voor naadloze integratie met uw bestaande systemen, waardoor geautomatiseerd verzend- en orderbeheer mogelijk is.

Slimme verzendregels stellen u in staat criteria in te stellen voor automatische vervoerdersselectie, serviceselectie en verzendopties op basis van uw bedrijfsbehoeften.

Ja, Select Courier biedt aanpasbare verzendopties om aan uw specifieke eisen te voldoen, inclusief vervoerdersselectie en leveringsvoorkeuren.

Select Courier biedt gedetailleerde rapportage- en analysetools om uw verzendprestaties, kosten, emissies en trends te volgen.

Select Courier verzendt automatische meldingen voor belangrijke zendinggebeurtenissen, inclusief verzending, transitupdates en afleveringsbevestigingen.

Verpakking & Verpakken

Volg de verpakkingsrichtlijnen van de vervoerder die op ons platform worden verstrekt om veilig transport te waarborgen.

Hoewel we geen verpakkingsmaterialen leveren, bieden we best practices en richtlijnen voor correcte verpakking.

Genereer en print verzendlabels vanuit uw account en zorg ervoor dat ze stevig aan uw pakketten zijn bevestigd.

Ja, maar zorg ervoor dat u geschikte verpakkingsmaterialen gebruikt en de zending duidelijk labelt als breekbaar.

Gewicht- en groottebeperkingen variëren per vervoerder en servicetype, zoals gedetailleerd tijdens het boekingsproces.

Neem contact op met onze Customer Service om een claim in te dienen en een oplossing te zoeken voor beschadigde pakketten.

Gebruik stevige verpakkingen, geschikte opvulmaterialen en volg internationale verzendrichtlijnen om een veilige levering te waarborgen.

Het hergebruiken van dozen is acceptabel als ze in goede staat zijn en voldoen aan de vereisten van de vervoerder.

Verpak vloeistoffen in lekvrije containers, gebruik absorberende materialen en voldoe aan de voorschriften van de vervoerder om morsen te voorkomen.

Gebruik zware verpakkingsmaterialen en volg de specifieke richtlijnen van de vervoerder voor veilig transport van grote items.

Verzekering & claims

Ja, Select Courier biedt verzendverzekering om verlies, schade of diefstal tijdens transport te dekken.

U kunt tijdens het boekingsproces op het platform van Select Courier verzekering toevoegen aan uw zendingen.

De dekking omvat bescherming tegen verlies, schade en diefstal, met voorwaarden en condities gespecificeerd tijdens het aankoopproces van de verzekering.

Dien een claim in via uw Select Courier-account door de benodigde documentatie en details over het incident te verstrekken. Of neem direct contact op met onze Customer Service. 

Vereiste documentatie omvat bewijs van waarde, verzenddetails en bewijs van schade of verlies, zoals uiteengezet in het claimproces.

De verwerkingstijden van claims variëren, maar Select Courier streeft ernaar claims snel af te handelen, meestal binnen enkele weken.

De dekking is afhankelijk van de waarde van de goederen en de voorwaarden van de verzekeringspolis die tijdens de boeking is geselecteerd.

Ja, Select Courier biedt verzekeringsopties voor zowel binnenlandse als internationale zendingen.

Neem onmiddellijk contact op met onze Customer Service om het verlies te melden en het claimproces te starten.

Nee, verzekering is optioneel, maar het wordt aanbevolen voor waardevolle of breekbare zendingen om bescherming tijdens transport te waarborgen.

Betalen

Betalingen kunnen veilig worden uitgevoerd via ons platform met behulp van creditcards of facturatieopties.

Nee, Select Courier hanteert transparante all-in prijzen zonder verborgen kosten. De kosten zijn gebaseerd op de door u gekozen diensten.

Ja, facturen zijn beschikbaar voor alle zendingen, zodat u duidelijke documentatie voor uw administratie heeft.

Ja, we bieden passende all-in tarieven en volumekortingen voor bedrijven met aanzienlijke verzendbehoeften.

We accepteren verschillende betaalmethoden, waaronder creditcards, bankoverschrijvingen en online betaling.

Ja, u kunt automatische betalingen instellen om uw factureringsproces te stroomlijnen.

Ja, het integreren van uw transportcontracten met ons platform is eenvoudig en biedt meer flexibiliteit.

Uw betalingsgeschiedenis is toegankelijk via uw account en biedt een uitgebreid overzicht van alle transacties.

Ja, ons platform ondersteunt meerdere valuta’s voor internationale transacties.

Ja, extra diensten zoals verzendverzekeringen kunnen worden toegevoegd en betaald via ons platform.

Koppelingen & Modules

Select Courier ondersteunt koppelingen met diverse ERP- en bedrijfssoftware, waaronder AFAS, BigCommerce, eBay, Bol.com, Exact Online, Magento, Magento2, Shopify, WooCommerce en vele anderen.

Koppel uw software met behulp van de API van Select Courier of bestaande connectors. Ons ondersteuningsteam staat klaar om te helpen bij het installatieproces.

Ja, u kunt uw eigen transportcontracten gebruiken en integreren met het platform van Select Courier, wat flexibiliteit en controle over uw logistieke processen biedt.

Integratie biedt realtime tracking, geautomatiseerde orderverwerking, verbeterde gegevensnauwkeurigheid en geoptimaliseerde verzendoperaties, waardoor handmatige fouten worden verminderd en tijd wordt bespaard.

Select Courier kan worden geïntegreerd met marktplaatsen zoals Amazon, Bol.com, eBay en Marktplaats, wat uw verkoop- en verzendprocessen stroomlijnt.

Ja, Select Courier biedt maatwerk integratieoplossingen via zijn API, afgestemd op uw specifieke bedrijfsbehoeften.

Select Courier biedt diverse modules, waaronder slimme functies zoals Track & Trace, Bewijs van Levering (POD), verzendverzekering, API-integratie, slimme verzendregels en nog veel meer, voor uiteenlopende bedrijfsbehoeften. Meld u aan voor ons gratis verzendplatform of kies voor een van onze extra modules Connect of Connect+. U kunt ook maatwerk integraties aanvragen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Ja, Select Courier stelt u in staat al uw transportcontracten te beheren op één gecentraliseerd platform, wat zorgt voor efficiënt logistiek beheer.

Ja, Select Courier biedt een API voor maatwerk integraties, waardoor u het platform kunt afstemmen op uw specifieke bedrijfsbehoeften.

Ja, met de Proof of Delivery (POD) functie ontvangt u duidelijke, verifieerbare afleveringsbewijzen voor al uw zendingen. Dit zorgt ervoor dat u betrouwbare documentatie en bevestiging heeft dat uw pakketten op hun beoogde bestemmingen zijn aangekomen, wat zowel verantwoordelijkheid als vertrouwen in uw leveringsproces vergroot.

Plan een gratis demo

Ontdek wat Select Courier voor uw organisatie kan doen.

Ons verzendplatform kan worden aangepast aan al uw wensen. Van het sneller en betrouwbaarder leveren van uw pakketten tot het efficiënter opereren van uw bedrijf. Plan een demo om te zien hoe u:

Plan een gratis demo

ONTDEK WAT SELECT COURIER VOOR UW ORGANISATIE KAN DOEN

Plan een gratis demo

Ons verzendplatform kan worden aangepast aan al uw wensen. Van het sneller en betrouwbaarder leveren van uw pakketten tot het efficiënter opereren van uw bedrijf. Plan een demo om te zien hoe u: