Economy Delivery

Betaalbaar Wereldwijd verzenden

Verlaag uw verzendkosten met Economy Delivery. Bespaar op bulkzendingen en geniet van betrouwbare verzendoplossingen voor uw bedrijf.

Kies uw vervoerder

Economy delivery voor al uw
zakelijke zendingen

Of het nu gaat om internationale zendingen die continenten oversteken of binnenlandse leveringen die steden verbinden; Economy Delivery houdt uw leveringskosten laag zonder in te leveren op betrouwbaarheid en klanttevredenheid.

Via het zakelijke verzendplatform van Select Courier kiest u eenvoudig uw verzendmethode uit alle beschikbare Economy Delivery opties van alle toonaangevende vervoerders wereldwijd, waarbij u profiteert van realtime transittijden en persoonlijke service. Ontdek hoe deze verzendmethode uw bedrijf naar een hoger niveau kan tillen door efficiënte en betaalbare logistieke oplossingen.

Wat is economy delivery?

Economy Delivery is een budgetvriendelijke verzendmethode die kosten en efficiëntie in balans brengt. Deze service is ideaal voor zendingen niet tijdsgevoelig zijn, zoals voorraadaanvullingen, en heeft een betrouwbare levertijd zonder hoge kosten van snellere diensten. Dit betekent wel dat uw pakketten mogelijk enkele dagen langer onderweg zijn, omdat vervoerders verzendkosten voornamelijk baseren op verzendtijd.

Ons geavanceerde platform toont u alle beschikbare economy verzendoplossingen van alle toonaangevende vervoerders en u ziet gelijk de scherpe all-in tarieven. Zo selecteert u eenvoudig de beste verzendoptie, wat zorgt voor optimalisatie van zowel tijd als kosten. Bovendien kunt u met Economy Delivery, dankzij kostenefficiënte routes en het consolideren van zendingen, uw ecologische voetafdruk aanzienlijk verminderen. Dat is toch wel fijn aangezien Economy Delivery niet de duurzaamste verzendmethode is.

Economy Delivery service

Wat is het verschil tussen economy delivery en express delivery?

Beide methoden zijn betrouwbaar en hebben elk zijn eigen voordelen, afhangende van uw budget en beloftes naar uw klanten. Om de juiste verzendmethode te kiezen, is het belangrijk om de prioriteiten van uw zendingen te begrijpen. Economy Delivery is ideaal voor kostenbesparing, terwijl Express Delivery geschikt is voor tijdgevoelige zendingen.

Economy Delivery
Express Delivery
Prijs
Lager
Hoger
Aankomsttijd
Iets langer
Tijd gegarandeerd
Verzending
Efficiënt
Sneller
Tracking
Standaard
Standaard + handtekening
Verzekering
Beperkter
Uitgebreider
Pakketgrootte
Standaard
Flexibel

Voordelen van Economy Delivery

Tegenwoordig zijn economy verzendoplossingen relevanter dan ooit. Denk aan de groeiende focus op duurzaamheid en stijgende operationele kosten. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Salaris

Besparing

Economy Delivery biedt lage verzendtarieven vergeleken met andere diensten. Daarnaast bespaart u met ons geautomatiseerde dashboard veel tijd per verzending, wat uw operationele kosten verlaagt.

Pakketten verzenden

Betrouwbaarheid

Ondanks de langere levertijd blijft de betrouwbaarheid hoog. Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat de vervoerders alles doen om hun zendingen veilig en tijdig afleveren, wat essentieel is voor klanttevredenheid en bedrijfsreputatie.

Dynamisch kantoor

Flexibel

Bijna al onze partners bieden Economy Delivery aan, waardoor u niet gebonden bent aan één vervoerder. Wilt u last minute nog iets aan uw zending wijzigen? Neem gerust contact met ons op; wij helpen u hier graag bij!

Implementeren van Economy delivery in uw verzendstrategie

Bij veel (productie- en e-commerce) bedrijven is het verzendproces de spil van de organisatie. Waarschijnlijk is een van uw doelen ook om de verzendkosten van uw bedrijf aanzienlijk te verlagen, zonder concessies te doen aan betrouwbaarheid en klanttevredenheid. Een kostenefficiënte verzendmethode is dan ook een belangrijk element om winstmarges te vergroten. Denk aan internationale leveringen die nu minder kosten of bulkverzendingen die niet per se de volgende dag hoeven aan te komen.

De voordelen van Economy Delivery gaan verder dan alleen kostenbesparingen. Door gestroomlijnde logistieke processen te gebruiken, kunt u uw operationele efficiëntie verbeteren. Overweeg bijvoorbeeld het consolideren van zendingen, waardoor transportkosten dalen en milieuvriendelijke opties ontstaan door verminderde CO₂-uitstoot. Dankzij ons uitgebreide netwerk van vervoerders kunt u flexibele verzendoplossingen aanbieden die zijn afgestemd op specifieke klantbehoeften. Dit draagt niet alleen bij aan klanttevredenheid, maar versterkt ook de reputatie van uw bedrijf als een betrouwbare en verantwoorde partner.

Wereldwijd Economy Delivery verzenden met Select Courier

Zo optimaliseert u uw verzendproces via Select Courier

Dankzij onze slimme supplychain oplossingen kunnen we eenvoudig zendingen van onze klanten consolideren. Heeft u zelf een lading met meerdere pakketten die u als bulk wilt verzenden? Via ons platform kunt u heel makkelijk invoeren hoeveel pakketten uw zending betreft. Daarnaast kunt u direct koppelen met uw eigen bedrijfssoftware, zoals bijvoorbeeld Exact Online, om uw orders nog sneller en efficiënter te verzenden. Ons platform toont direct alle economy verzendopties, zodat u snel en eenvoudig de ideale vervoerder kiest.

Ons platform biedt realtime-inzicht in verzendkosten en levertijden, waardoor u direct kunt inspelen op veranderende marktomstandigheden en klantverwachtingen. De geïntegreerde trackingmogelijkheden stellen zowel u als uw klanten in staat om de voortgang van zendingen nauwlettend te volgen, wat bijdraagt aan transparantie en vertrouwen.

Maak slim gebruik van onze maatwerkdiensten, zoals het aanpassen van verpakkingsopties en verzendvoorkeuren, om een nog hogere efficiëntie te bereiken. Zo zorgt u ervoor dat de wensen van uw klanten altijd voorop staan.

Wat is de levertijd van economy delivery?

Levertijden voor economy delivery variëren afhankelijk van de bestemming en de gekozen vervoerder. Lokale transportinfrastructuur, transportmethoden en specifieke verzendvoorwaarden van de vervoerder kunnen de levertijd beïnvloeden. Doorgaans zijn economy zendingen tussen de 2-7 werkdagen onderweg. Internationale zendingen zijn langer onderweg dan zendingen binnen de EU door factoren zoals douaneafhandeling en de afstand. Gelukkig kunt u via het platform van Select Courier zelf de voorbereidingen voor een efficiënte douaneafhandeling treffen. Ons slimme systeem genereert automatisch paperless douanefacturen die digitaal rechtstreeks worden overgedragen.

Waarom is de levertijd langer?

Economy Delivery optimaliseert logistieke processen door zendingen te bundelen en efficiënt te vervoeren. Dit betekent dat meerdere zendingen worden samengevoegd en als bulk worden verzonden, waardoor het transportproces vaak pas start wanneer alle pakketten zijn samengevoegd. Er wordt gebruik gemaakt van de meest kostenefficiënte routes in plaats van de snelste, zoals grondtransport en standaard luchtvracht.

Omdat Economy Delivery een lagere prioriteit heeft binnen het verzendnetwerk, kan dit de levertijd verlengen. U ontvangt echter een nauwkeurige inschatting van de aankomsttijd via ons gebruiksvriendelijke platform. Dit stelt u in staat om uw ontvangers goed te informeren over de verwachte aankomsttijd van uw zendingen. Bovendien biedt ons platform gedetailleerde trackingmogelijkheden, zodat u en uw klanten voortdurend op de hoogte zijn van de status van de zending.

Pallets verzenden

Het tracken van uw economy zending?

Economy leveringen bieden doorgaans goede trackinginformatie. Het enige verschil met Express Delivery is dat er bij levering niet om een handtekening wordt gevraagd.

Ons platform biedt een overzichtelijke trackingfunctie die uw zendingen registreert zodra ze zijn aangemeld. U kunt de status van uw zending eenvoudig volgen via ons dashboard. Onze trackingfunctie gebruikt duidelijke termen om aan te geven waar uw zending zich bevindt en wanneer deze wordt verwacht.

Naast basis tracking, biedt ons platform aanvullende functies zoals korte en bondige updates en meldingen over belangrijke statuswijzigingen. Dit betekent dat u niet constant hoeft te controleren via externe tracking websites, maar in plaats daarvan automatische updates ontvangt over de voortgang van uw zending. Deze transparantie zorgt voor gemoedsrust en stelt u in staat om nauwkeurig te plannen en uw klanten beter te informeren. U stelt via uw account heel makkelijk zelf variabelen in zodat u stakeholders op de hoogte kan houden via automatische, persoonlijke meldingen.

Plan een gratis demo

Ontdek wat Select Courier voor uw organisatie kan doen.

Ons verzendplatform kan worden aangepast aan al uw wensen. Van het sneller en betrouwbaarder leveren van uw pakketten tot het efficiënter opereren van uw bedrijf. Plan een demo om te zien hoe u:

Plan een gratis demo

ONTDEK WAT SELECT COURIER VOOR UW ORGANISATIE KAN DOEN

Plan een gratis demo

Ons verzendplatform kan worden aangepast aan al uw wensen. Van het sneller en betrouwbaarder leveren van uw pakketten tot het efficiënter opereren van uw bedrijf. Plan een demo om te zien hoe u: